Terve päänahka: Miten pidät huolta päänahastasi

Tehokas tapa estää pään kuivuminen ja hilseen kehittyminen on pitää päänahka terveenä ja huippukunnossa. Terve päänahka ei ainoastaan auta torjumaan hilsettä, vaan auttaa myös pitämään huolta hiuksistasi. Malassezia on hiivasieni, joka esiintyy luonnollisesti ihmisten iholla ja on yleisin hilseen ja seborrooisen ekseemaan syy. Sieni-infektion aiheuttama hilse ei ole tarttuvaa ja se on hyvin yleistä, joten hilseestä kärsivien ei tarvitse hävetä. On kuitenkin tärkeää huolehtia päänahasta.

On monia asioita, joita voit tehdä varmistaaksesi, että päänahka voi hyvin, kuten syödä terveellisesti ja turvata välttämättömien vitamiinien saannin. Ohessa joitakin tapoja, joilla voit pitää päänahan huippukunnossa.

Estä päänahan vaurioituminen.

On useita tapoja, joilla voit suojata päänahkaa:

● Käytä päähinettä suojataksesi päänahka auringolta ja auringonpolttamilta. Auringonpolttama voi vahingoittaa päänahkaa ja aiheuttaa päänahan ihon vaurioitumisen ja ärtymisen.

● Rajoita hiustuotteiden, kuten hiuslakan, hiusvärien, muotovaahtojen ja geelien käyttöä. Näiden tuotteiden kemikaalit voivat ärsyttää ihoa ja aiheuttaa päänahan kuivumista tai johtaa lisääntyneeseen talin erittymiseen.

● Kun kärsit hilseestä, pese hiukset säännöllisesti hilseshampoolla, joka sisältää vaikuttavaa ainetta, kuten ketokonatsolia. Nizoral 2% shampoo sisältää vaikuttavaa ainetta ja torjuu hilseilyn syyn.

Pidä päänahka terveenä hyvän ruokavalion avulla

Terveellinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti ravintoaineita ja vitamiineja, ei ainoastaan pidä sinua terveenä vaan auttaa myös pitämään päänahan kunnossa. Proteiinilla on tärkeä rooli terveellisen päänahan hyvinvoinnissa ja monet proteiinirikkaat elintarvikkeet sisältävät myös muita päänahan terveydelle välttämättömiä ravintoaineita, kuten sinkkiä, rautaa ja B-vitamiinia.

Hyvä verenkierto päänahassa parantaa sen hyvinvointia. Varmista, että syöt ruokia, joissa on paljon A- ja C-vitamiineja. C-vitamiinin saannin lisäämiseksi sisällytä ruokavalioon erilaisia ​​terveellisiä elintarvikkeita, kuten paprikoita, mustikoita, appelsiineja, tomaatteja, mansikoita ja tummia lehtivihanneksia kuten parsakaalia ja lehtikaalia.

Saat ruokavalioosi A-vitamiinia ja pidät päänahan terveenä valitsemalla seuraavia elintarvikkeita: rasvaiset kalat, muna, maksa, pinaatti, porkkana, mango, aprikoosi ja bataatti. A- ja C-vitamiineja sisältävä ruoka ei ainoastaan ​​auta pitämään päänahkaa huippukunnossa, vaan auttaaa myös sinua pitämään ihosi terveenä ja vaikuttaa immuunijärjestelmääsi. Näin voit torjua sairauksia ja infektioita.

Miten Nizoral auttaa?

Yleisimmät päänahan sairaudet, joita voidaan lievittää tai hoitaa kosmeettisilla tai lääkkeellisillä tuotteilla, ovat hilse ja seborrooinen ekseema (yleinen ihosairaus, joka johtuu hiivan ylikasvusta iholla).

Vaikka on olemassa monia kosmeettisia valmisteita, jotka auttavat hoitamaan hilsettä, monet vain lievittävät oireita eivätkä poista oireiden syytä. Valitsemalla lääkkeellisen tuotteen, kuten Nizoral 2%-shampoon, et pelkästään hoida ongelman syitä, vaan se myös ehkäisee hilsettä.

Aluksi voi tuntua, että kosmeettinen valmiste auttaa hilse-ongelmaan, mutta hilseen syy on edelleen läsnä, vaikka oireet ovat ehkä lievempiä. Kosmeettisia hilseshampoita on käytettävä jatkuvasti tuloksen ylläpitämiseksi, ja kun lopetat niiden käytön, hilse voi uusiutua.

Lääkehoidon, kuten Nizoralin, käyttö tarjoaa pitkäkestoisen ratkaisun. Vaikuttava aine, ketokonatsoli, hoitaa hilseen ja seborrooiseen ekseeman syyt ja on tehokas hoidettaessa vaikeimpia hilsetapauksia. Kuukauden Nizoral -kuuri poistaa hilseen pysyvästi.