Näin pääset eroon hilseestä ja päänahan kutinasta

Monet ajattelevat virheellisesti, että hilse on vain kosmeettinen haitta. On olemassa henkilökohtaisia ​​riskitekijöitä, jotka voivat edistää hilseen aiheuttajan, Malassezia furfur -hiivasienen kasvua ja siten hilseen syntymistä; esim; henkiset, fyysiset ja ravitsemukselliset tekijät. Mitä nämä henkilökohtaiset riskitekijät ovat? Hormonaalinen epätasapaino, stressi, allergiat, väärä ruokavalio tai heikentynyt vastustuskyky. Sisäisiin hilsettä lisääviin tekijöihin pätee sama sääntö kuin ulkoisiin tekijöihinkin: Osaan voimme vaikuttaa - esimerkiksi muuttamalla ruokavaliota. Toisten osalta voimme tarvita apua, esimerkiksi lääkäriltä.

Stressitön elämä

Henkilökohtaiset riskitekijät voivat vaikuttaa hilseen kehitykseen - jotkut enemmän kuin toiset.

Hormoniepätasapaino

Hormonit ovat kehon välittäjäaineita. Ne ohjaavat elimistön toimintoja, kuten suolan ja veden tasapainoa. Hormonit säätelevät myös talin tuotantoa. Ihon pinnalla oleva tali suojaa ihoa ja pitää hiuksemme sileänä. Liiallinen talin tuotanto voi kuitenkin lisätä hilsettä,  koska hilseen aiheuttava Malassezia furfur -hiivasieni tarvitsee talia kasvaakseen. Tämä vuoksi hormoniepätasapainosta kärsivillä, kuten murrosikäisillä, on normaalia herkemmin hilsettä.

Stressi

Ihmiset, jotka kärsivät stressistä, eivät kaipaa hilseen aiheuttamaa lisästressiä. Stressi häiritsee immuunijärjestelmää ja voi siksi aiheuttaa hilsettä. Stressi voi kuivattaa ihoa ja saada meidät hikoilemaan. Stressi voi myös edistää talin tuotantoa ihon pinnalla, mikä voi aiheuttaa hilsettä. Tämä taas voi lisätä entisestään stressiä. Kukapa nyt haluaisi mennä vaikkapa treffeille valkoisia hiutaleita hartioillaan? Ei kukaan. Siksi on hyvä aloittaa lääkkeellisen valmisteen, kuten Nizoral®in, käyttö heti, kun huomaa ensimerkit hilseestä. Hilseen aiheuttamaan stressiin saat nopean avun Nizoral®:lla.

Allerginen taipumus

Allergiapotilaiden määrä on kasvanut viime vuosina. Jotkut kärsivät siitepölystä, kun toiset taas ovat yliherkkiä eläimille. Allergikot voivat kärsiä kutinasta ja he voivat myös saada hilsettä.

Väärä ruokavalio

Me huomaamme sen itse: Jos syömme rasvaista ruokaa ja juomme alkoholia illalla, olo voi olla huono seuraavana aamuna. Olemme väsyneitä ja uupuneita. Ihollamme asuvat pienet asukkaat - mikro-organismit, ovat kuitenkin onnellisia, koska heillä on juhlat. Tuloksena on epäpuhdas ja rasvainen iho liiallisen talituotannon johdosta. Tämä voi johtaa hilseilyyn. Siksi on tärkeää kiinnittää huomiota ruokavalioon - erityisesti niiden, joille hilsettä tulee helposti. Tasapainoinen, vitamiinipitoinen ruokavalio, jossa on myös sinkkiä sisältäviä elintarvikkeita, on hyväksi kehollemme, mukaanlukien ihon ja hiukset. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun on luovuttava kokonaan alkoholista, kahvista, sokerista ja vehnätuotteista. Kohtalainen käyttö, terveellinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta auttavat vahvistamaan immuunijärjestelmää ja pitämään hiukset ja päänahan terveinä.

Heikentynyt vastustuskyky

Tiedämme, että stressi vaikuttaa meidän immuunijärjestelmään negatiivisesti, ja voi johtaa hilseilyyn. Jotkut ihmiset kamppailevat muutenkin heikentyneen immuunijärjestelmän kanssa. Tähän ryhmään kuuluvat potilaat, joilla on kroonisia sairauksia, kuten diabetes tai parkinsonin tauti. He kärsivät usein myös hilseestä normaalia useammin.

Lääkkeet, kuten Nizoral®, joka sisältää 2% ketokonatsolia, estävät hilsettä aiheuttavan sienen kasvua. Terveelliset elämäntavat tukevat sitä.

Sano hyvästit hilseelle

Nizoral® poistaa hilseen aiheuttajan, ei vain oireita