Usein kysytyt kysymykset

Onko sinulla Nizoral® iin liittyviä kysymyksiä? Toivottavasti löydät alla olevasta yleisimmät kysymykset -osasta vastaukset kysymyksiisi.

Miten Nizoral®-shampoota käytetään?

Pese hiukset ja päänahka kauttaaltaan shampoolla huolellisesti. Anna shampoon vaikuttaa 3-5 minuuttia. Huuhtele hyvin. Käytä Nizoral-shampoota kaksi kertaa viikossa 2–4 viikon ajan. Muilla pesukerroilla voit käyttää tavallista shampoota.

Voinko käyttää Nizoral®-shampoota, jos olen raskaana tai imetän?

Nizoral-shampoota voidaan käyttää myös raskaus- ja imetysaikana. Raskauden ja imetyksen aikaiseen käyttöön ei tiedetä liittyvän riskejä.

Mahdolliset varotoimet muiden lääkkeiden kanssa

Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt tai saatat käyttää muita lääkkeitä. Jos samaa ihoaluetta on hoidettu kortikosteroideilla ja niiden käyttö aiotaan lopettaa, tämä on suositeltavaa tehdä vähitellen 2–3 viikon kuluessa iho-oireiden pahenemisen välttämiseksi. Nizoral-shampoota voi käyttää jo tänä aikana.

Voiko Nizoral®-shampoota käyttää värjättyihin hiuksiin?

Nizoral saattaa aiheuttaa kemiallisesti värjättyjen hiusten värjäytymistä, mutta tämä on hyvin epätavallista eikä välttämättä liity Nizoral®-shampoon käyttöön.

Voinko käyttää muita hiustuotteita yhdessä Nizoral®-shampoon kanssa?

Sinun ei tarvitse lopettaa suosikkishampoosi, -hoitoaineesi tai muiden hiustuotteiden käyttöä. Lisää vain Nizoral® -shampoo osaksi hiustenhoitorutiinejasi. Nizoral® hoitaa myös värjätyt ja harmaat hiukset.

Täytyykö minun pestä hiukset tavallisella shampoolla ennen tai jälkeen Nizoral-hoidon?

Ei tarvitse. Riittää kun peset hiuksesi Nizoral-shampoolla kaksi kertaa viikossa. Jos haluat pestä hiukset useammin, käytä muissa pesuissa tavallista shampoota. Yksi pesu Nizoral-shampoolla pesullakäyntiä kohti riittää.

Auttaako Nizoral kutiavaan päänahkaan, vaikka minulla ei ole hilsettä?

Nizoral on lääkkeellinen shampoo hilseen ja seborrooisen ekseeman, joihon usein liittyy hilseily ja kutina, hoitoon. Jos hilse tai seborrooinen ekseemaa ei ole oireiden syy, sinun tulisi keskustella oikeasta hoidosta ihotautilääkärin kanssa.

Voivatko lapset tai vauvat käyttää Nizoral-shampoota?

Ei. Nizoral-shampoon turvallisuutta ja tehoa alle 12-vuoden ikäisten lasten hoidossa ei
ole varmistettu.

Kuinka kauan Nizoral säilyy?

Nizoralin kestoaika on kolme vuotta valmistushetkestä alkaen. Älä käytä Nizoralia pakkaukseen painetun viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Älä myöskään käytä Nizoralia, jos se näyttää tai haisee erilaiselta kuin ennen.